Indplacering i elitefeltet

Elitefeltet inddeles i et A-felt (det internationale elitefelt) og et B-felt.

Elite A

Løbere i Elite A-feltet modtager typisk en invitation direkte fra arrangøren. Skulle man ønske at blive placeret i Elite A-feltet – og man ikke er blevet inviteret – er man velkommen til at kontakte [email protected].

Indplaceringen vil herefter bero på et individuelt skøn. Ved tidligere løb har elite A bestået af løbere med halvmaraton-tider på under 62 minutter for mænd og 74 minutter for kvinder.

Elite B

Løbere, der opfylder nedenstående tidskrav, har mulighed for at blive indplaceret i elitefelt B til Copenhagen Half Marathon:

5K: 16 min : 40 sek

Tider skal være opnået i perioden 1/1-2023 – 8/9-2024 ved en gyldig konkurrence.

For at konkurrencen er gyldig skal den for danske løb være anmeldt hos Dansk Atletik eller for udenlandske løb til en tilsvarende organisation. Ruten skal desuden være korrekt opmålt (DAF- eller AIMS-opmålt) og dermed certificeret af det nationale atletikforbund og/eller AIMS.

Der vil blive krævet dokumentation for den kvalifikationstid, der ønskes lagt til grund for eliteindplaceringen.

For at blive indplaceret i Elite B-feltet, ansøg venligst via formularen her.

Hvis løbet er udsolgt, kan vi ikke garantere en plads i elite-feltet.

Præmier & bonusser

Alle beløb i præmiepenge og bonusser er angivet i euro.

Nuværende rekorder

Verdensrekord M/K (M: 57:31 – K: 1:02:52)

Europæisk rekord M/K (M: 59:13 – K: 65:15)

Løbsrekord M/K (M: 58:01 – K: 65:08)

Dansk rekord M/K (M: 61:55 – W: 69:48)

Doping disclaimer

Enhver atlet, som efterfølgende kendes skyldig i en dopingforseelse ved dette event, eller som på grund af en dopingforseelse forud for eventet er blevet suspenderet fra konkurrence, hvorfor vedkommendes præstation ved dette event kendes ugyldigt, vil blive pålagt at refundere ethvert beløb betalt af løbsarrangøren i forbindelse med nærværende event.